Daurah 08'

Saturday, November 22, 2008

Wooow. Akhirnya tahun ni aku berjaya tamatkan daurah dengan penoh gilang lagi gemilang. Yang pelik bin ajaib nyer tahun ni aku kurang sikit tidoq berbanding dua tahun lepas...

Dan tahun ni paham lagi banyak from tahun lepas. Dapat la rasakan kenikmatan belajar bahasa arab. Memang untung la pi daurah tahun ni, usatz-ustaz pon bertambah best...

Matapelajaran yang aku paling syiok, Hadis ngan Feqah. Cuma Feqah tu yang buat aku x puas hati tu sbb aku "tak dapat buku Feqah" tu (ada ke patut), kena share plak ngan orang len. Padahal aku dah bayaq untuk sumer tu, ramai gak yang x dapat...

Kot la nak habaq awai2 yang kena bawak buku tu siap-siap(kat rumah aku ade dah buku tu). Tapi pihak sekolah x bagi tau kena bawak mai. Disebabkan tu la penyebabnya aku tak paham matapelajaran tu, x dan tangkap, dah la buku tu kami belajaq smpai abis).

Daurah tahun ni, aku dapat sijil akhirnya, stelah dua tahun tak dapat sbb tak mai abis(kena PPN, tahun ni tak pi). Ada la satu hari tu kami buat perlawanan, tengok sapa tidoq paling last dia lah pemenang (aku,afif, mee, megat,naufal). Aku dapat no. 2 beb. Pengalaman daurah kali ni memang BEST. huhu.

2 comments:

aiman khudzri said...

Wah22222...Wa,,,waa.. Kahh.. kahh.. kih/...

Ape la enta nie,,
Dok sblh org pon tak ckp nak wat ptndingan saperrr tak tidoq,,,

Tak aci ahhhhhhhh>>>

Ape ponn tahniah sbbb sderr peningkatan,,,

Ana pon aderr jugak peningkatan driee daurah yg lpss..

Wallahu'alam sebab aperrr??
Sbb aderr org atau pon sbb ALLAH btoi nak bg ilmu,,'

Tapi yg pastinyerrr..
sape yg berusaha bersungguhh22 die pasti dpt..

Wallahu'alamm..
Aimbazz...

Akuh ;] said...

yo..
sejak bile ang dpt no2 ha..


setahu aku ang laa paling awai tidoq..


first macth aku menang dowh...


hahaha...

aku respect naufal yg payah tidoq oo..
aku respect ang yg paling senang tidoo..