Sang Murabbi

Saturday, December 13, 2008


Cerita yang patut anda tonton. Cerita ini berkisar mengenai kegigihan syaikhut tarbiyah dalam membesarkan dakwah ini. Semoga ia menjadi renungan buat kita yang selama ini semakin alpa dan leka dengan dunia yang fana ini.

Filem ini, bersempena memperingati pemergian al-Marhum Ustadz Rahmat Abdullah, murabbi pendukung amal Islami di bumi seberang, Indonesia. Cerita ni sesuai untuk semua peringkat umur. Asalkan dapat menghayati motif cerita ni, iaitu . Ana dah tengok, memang best gilen tahap dewa (hiperbola).



Sapa tak tengok lagi lekas2 la tengok. Tak rugi punya kalau beli. Tapi ana ponw tengok kat skolah. Sebenarnya dah lama dah tengok cerita ni, cuma tak sempat je nak post kat blog ni..

Kalau nak baca sinopsis cerita ni, click this..
Untuk keterangan lanjut, bukak la dia punya website, "Sang Murabbi"..


Izzatul Islam - Sang Murabbi

Ribuan langkah kau tapaki
Pelosok negri kau sambangi
Ribuan langkah kau tapaki
Pelosok negri kau sambangi

Tanpa kenal lelah jemu
Sampaikan firman Tuhanmu
Tanpa kenal lelah jemu
Sampaikan firman Tuhanmu

Terik matahari
Tak surutkan langkahmu
Deru hujan badai
Tak lunturkan azzammu

Raga kan terluka
Tak jerikan nyalimu
Fatamorgana dunia
Tak silaukan pandangmu

Semua makhluk bertasbih
Panjatkan ampun bagimu
Semua makhluk berdoa
Limpahkan rahmat atasmu

Duhai pewaris nabi
Duka fana tak berarti
Surga kekal dan abadi
Balasan ikhlas di hati

Cerah hati kami
Kau semai nilai nan suci
Tegak panji Illahi
Bangkit generasi Robbani..

download

2 comments:

AfarZ said...

~ lala..

Akuh ;] said...
This comment has been removed by the author.