فلسطين سوف تتحر

Monday, December 07, 2009

Naftahul Post Bil Bismillah..

7 Disember, cuti pon dah nak habis. Hari ni kan ku ceritakan pada para readers ku sekalian mengenai pengalaman ku berjumpa dengan Maher Zain, saudaraku yang telah lama terpisah khabar berita.huhu.


Dalam kesibukan internet, ku jalan-jalan kat dlm internet. Suddenly, ku jumpa kawan lamaku, Maher Zain. Punya la tak sangka boleh jumpa beliau setelah sekian lama terpisah dek arus internet yang kadang2 slow.huhu. Kami pon bersalaman penuh kemesraan. Ku ajak beliau singgah kedai kopi mana2, boleh la sembang lame sikit. Kami pon singgah la kedai Awakening Restaurant. Dalam dok sembang-sembang ngan beliau, beliau promote beliau punya videoklip yang terbaru yang berjudul ماهر زين - فلسطين سوف تتحرر.

Lepas lebih kurang1 jam sembang dengan beliau, kami pon mengambil kata putus untuk berenti sembang takat ni saja noh. Kerna beliau beliau ada interview sikit ngan pihak The One Company dlm mempromosi dia punya video ke pasaran dunia. Kami pon berpisah menuju destinasi masing2.huhu. Beliau ada gak promote beliau punya lagu2 yang best2 seperti Awaken, Hold My Hand, Insha Allah, Thank You Allah, Allahi Allah Kiya Karo, Always Be There dan many more.

Sapa2 yang nak always connect ngan Maher Zain melalui facebook boleh la jd kipas susah mati dia by click here?


Sebelum beliau pi, dan tangkap gambaq dia skali.


The One Company dengan bangganya mempersembahkan videoklip beliau yang berjudul فلسطين سوف تتحر.





Palestine Will Be Free

Every day we tell each other
That this day will be the last
And tomorrow we all can go home free
And all this will finally end
Palestine tomorrow will be free
Palestine tomorrow will be free

No mother no father to wipe away my tears
That’s why I won’t cry
I feel scared but I won’t show my fears
I keep my head high
Deep in my heart I never have any doubt
That Palestine tomorrow will be free
Palestine tomorrow will be free

I saw those rockets and bombs shining in the sky
Like drops of rain in the sun’s light
Taking away everyone dear to my heart
Destroying my dreams in a blink of an eye
What happened to our human rights?
What happened to the sanctity of life?
And all those other lies?
I know that I’m only a child
But is your conscience still alive

I will caress with my bare hands
Every precious grain of sand
Every stone and every tree
‘Cause no matter what they do
They can never hurt you
Coz your soul will always be free

Palestine tomorrow will be free
Palestine tomorrow will be free


Lyrics: Maher Zain & Bara Kherigi
Melody: Maher Zain
Arrangement: Maher Zain & Hamza Namira
Ads here by : The One Company
© Awakening Records 2009

3 comments:

balqis baik said...

sjak ble la afa jmpe si maher zain tu?
:)

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
the author said...

sangat menyukai lagu insyaallah...
so meaningful n touching. sob..sob..sob
-kaknajah-